Najpopularniji dan, mjesec i godišnje doba za vjenčanje u 2018

Odabir datuma vjenčanja je jedan od prvih koraka koje će par izvršiti u pripremi  za vjenčanje. Možete izabrati na osnovu toga kada je dostupno vaše omiljeno mesto, koje godine se vjenčate, ili samo na osnovu onoga što je pogodno za vas. Bez obzira koji dan izaberete, znajući da li će datum na koji želite da se vjenčate biti posebno zauzet, može vam pomoći da vodite računa o tome kada započeti rezervaciju ostalih usluga.

Kada je riječ o izboru datuma vjenčanja, ne postoji tačan ili pogrešan način donošenja odluke. Cjelokupna pogodnost je najpopularniji metod odabira za čak 34% parova, postoji mnogo drugih elemenata koje biste možda željeli da razmotrite. Na primjer, 16% parova odaberu datum koji je posebno značajan za njih, 11% biraju na osnovu raspoloživosti njihovog mjesta, 7%  zasnovano je na pogodnosti za svoju porodicu i prijatelje, a 6% odabire datum koji vole, kao što su Novogodišnja noć ili valentinovo itd.

Da bismo vam pomogli da izaberete datum venčanja, sastavili smo listu najpopularnijih godišnjih doba, mjeseci i dana u nedelji da biste se vjenčali, za krajnji vodič o izboru datuma i načinu planiranja.

Najpopularnije godišnje doba za vjenčanja?

Jedan od pet parova odabire vjenčanje po godinama i sezoni u kojoj žele da se vjenčaju. Ovo nas ne iznenađuje, jer se doba godine  vašeg vjenčanja može povezati sa temom koju želite. Na primjer, manje je verovatno da želite  vjenčanje na plaži ili u vrtu tokom zimskog perioda.

Odabir sezone vjenčanja takođe može da se poveže sa pozadinom vašeg vjenčanja, kao i stilom . Osim ako uvozite iz inostranstva, određeno cvijeće će biti dostupno samo u određenom vremenskom periodu u godini. Dakle, ako želite poseban aranžman na određenom cvijetu, vrijedi odabrati datum vjenčanja s kojim se povezuje kada je taj cvijet u sezoni.

Ne bi trebalo iznenaditi da je proljeće najpopularnije godišnje doba za vjenčanja u Australiji. Ne samo što je mesec sa ugodnom temperaturom, već je takođe odlično vrijeme za većinu cvijeća da cvjeta, dajući vam mnogo više izbora kada je su pitanju meteorološke opcije i cvijetni aranžmani.

Poslije proljeća za jesen se odlučuje 30% parova . Jesenje vjenčanje prati ugodna temperatura, kao i predivne fotografske prilike za snimanje i fotografisanje padajućih listova i jesenjih boja.

Ljeto je sljedeće na listi, iznenađujuće je da je samo za 5% popularnije od zime (ljeto 20% popularnost i 15% popularnosti zime). Ljeto može biti izuzetno vruće. Možda manje rizikujete sa vlažnim vremenskim uslovima ako imate ljetno vjenčanje, ali ćete imati potrebu za zaklonima od sunca i rashladnim uređajima ako se zadesi vrijeme sa preko 30 stepeni.

Koji je najpopularniji mjesec?

S obzirom da je proljeće najpopularnije godišnje doba za vjenčanje, mart je zapravo najpopularniji mjesec .

Mart ne samo da donosi koristi zbog ugodnih vremenskih uslova, već  su vremenski uslovi manje nepredvidivi.

 

Za koji dan u sedmici se najčešće mladenci odlučuju?

Da li ste znali da je 50% svih svadbi  u 2017. godini održano samo u 32 dana u godini? I još više zanimljivije, bile su sve subotom!

Dakle, nije iznenađenje što je subotnje vjenčanje još uvijek najpopularniji dan vjenčanja za više od 60% svih parova.

Vjenčanja petkom su sledeći sljedeća, mada smo svjedoci onih koji su se u prethodnoj godini odlučili i za nedelju. Smatramo da su nedeljna vjenčanja sve popularnija u varijantama kada poslovna obaveza, dan poslije nije nužna.

Na isti način, ponedeljkom i četvrtakom svadbe su postale popularnije u posljednjih 12 mjeseci.

Prognoza za 2019. godinu

Kada su u pitanju najpopularniji dani, meseci i godišnja doba vjenčanja sljedeće godine, očekujemo  iste trendove. Ne mislimo da će zima iznenada postati najpopularnija sezona u kojoj će se parovi vjenčati, ili da će vjenčanja ostalim danima nadmašiti vjenčanja subotom.

Ono što smo mogli vidjeti je porast jesenjih vjenčanja za razliku od onih u proljeće. Već smo vidjeli kretanje tokom poslednje dvije godine u smislu popularnosti ovih sezona, a uz godišnju i ljetnu i zimsku vibraciju svake godine očekujemo da vidimo više parova koji maksimalno iskoriste vrijeme da se vjenčaju na početku jeseni, a ne krajem proljeća.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *