Šta to poručuje kineska legenda?

Poznato nam je da u slučaju zaruka i vjenčanja, uvijek prsten stavljamo partneru na takozvani domali prst (4 prst ruke). Da li ste se ikada zapitali zašto baš taj prst? Upravo to kinezi objašnjavaju na sledeći, a vrlo zanimljiv način.

Da bi olakšali razumjevanje ove kineske legende prvo proučite značenje pojedinih prstiju:

– Na svakoj ruci, palčevi predstavljaju roditelje.

– Kažiprsti predstavljaju našu braću i sestre.

– Srednjak predstavlja nas samoga.

– Prstenjak (četvrti prst) predstavlja našeg partnera.

– Mali prst predstavlja djecu.

Kada ste proučili značenje svakog prsta, stavite prste obje ruke u položaj kako je prikazano na donjoj slici:

Ako pokušamo razdvojiti palčeve, ide vrlo lagano, što se objašnjava na način da oni predstavljaju roditelje s kojima ne bismo trebali živjeti vječno i da se od njih lagano rastajemo. Spojite ponovo palčeve.

Sada pokušajte razdvojiti kažiprste. Oni se također lako rastavljaju i samim tim što predstavljaju prijatelje i braću, znači da svi oni imaju svoje životne puteve i da često odlaze od nas. Spojite ih.

Sledeći su pali prsti koji predstavljaju djecu. Oni se isto tako lako otvaraju jer će djeca baš kao i mi kada odrastu otići od nas, i imaju svoje životne puteve. Spojite ih.

A sada pokušajte razdvojiti prstenjake. Pa i ne ide tako lako, a u najviše slučajeva nikako. Oni predstavljaju Vas i Vašeg partnera. Prema legendi, par je sudbinski vezan i do zadnjeg dana života, te ga je teško razdvojiti, baš kao i prste prstenjake.

Sada nam je konačno poznato zbog čega se vjenčani prsten nosi baš na tom prstu.

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *