Vjenčanje iz snova

Zabavljate se dovoljno dugo i rekli ste jedno drugom da želite da provedete ostatak života zajedno. Prva naredna stvar o kojoj razmišljate je nesumnjivo svadba. Ipak, od pomisli do svadbe iz snova je dugačak put, a vi na to morate biti spremni. Organizacija svadbe je složen proces, a mi ćemo nastojati da vam kroz nekoliko savjeta, koji prate redosljed onoga što treba da preduzmete, olakšamo.

Kumovi su naravno na prvom mjestu, i pretpostavljamo da još od najranijih dana imate nekoga na koga možete da se oslonite i kome možete pokloniti potpuno povjerenje.
Vrijeme i mjesto
Prije svega, morate odrediti datum kada planirate da pravite svadbu. Opredijelite se za godišnje doba koje najviše volite i koje vam najviše odgovara.
Mladenci se najčešće opredjeljuju za ljeto zbog lijepog vremena  koje pruža veće mogućnosti prilikom slikanja, organizovanja svadbe na otvorenom i sigurne šetnje s mladencima  do opštine.
Možete se opredijeliti i za određeni datum, samo vodite računa da to ne bude u vreme posta. Važno je da prilikom zakazivanja datuma date sebi luft od četiri do šest mjeseci za organizovanje svadbe. Prilikom izbora restorana, vodite računa da on odgovara broju vaših gostiju.
 Znajte da restorani prilikom razgledanja najčešće nemaju namještenu salu, ali na osnovu toga koliko je čist možete puno toga zaključiti o njemu.
Bend za svadbe
Bend za svadbe je možda najvažnija karika u redosljedu stvari koje treba da obavite. Od  muzike zavisi atmosfera i to da li ćete vi i vaši gosti na kraju biti zadovoljni.  Dobri bendovi za svadbe su često rezervisani i po nekoliko mjeseci unaprijed, pa je važno da pravovremeno krenete u potragu, odnosno odmah nakon određivanja datuma i lokacije svadbe. Ne zaboravite da će većina gostiju pamtiti vašu svadbu po atmosferi, a nju određuje muzika, tačnije izabrani bend za svadbu. Da biste zadovoljili svakog gosta, pri odabiru benda za svadbu, birajte onaj sa šarenolikim repertoarom kada su u pitanju muzički žanrovi.
Matičar, fotograf i svadbena torta
Nakon što ste odredili mjesto, vrijeme i bend za svadbu, potrebno je otići kod matičara. Možete čin vjenčanja da obavite u zgradi opštine ili da tražite od matičara da izađe na teren u opštini u kojoj se nalazi restoran. Nakon matičara, pravac kod fotografa, jer oni najbolji obično budu zauzeti, pa je važno na vrijeme rezervisati. A onda razmislite o obliku, dekoraciji i vrsti svadbene torte, gdje vam u izboru mogu pomoći razni katalozi. Ostaje da se javite poslastičarnici ili nekome ko kod kuće obavlja taj posao.
 
Vjenčanica,odijelo,burme,pozivnice
Kada ste završili sve gore navedeno, onda imate vremena da se upustite u izbor vjenčanice, odijela, burmi i pozivnica. Prije nego što obiđete cio grad, pretražite na internetu, jer je dosta toga dostupno online. Ako se ne odlučite za takvu vrstu kupovine, pretraga vam svakako može pomoći oko ideja, kako za vjenčanicu i odijelo, tako i za burme i pozivnice.
Dekoracija i program
Na kraju, prepustite se osmišljavanju programa i određene dekoracije. Od dekoracije i programa zavisi da li želite da ostavite neku poruku. Da li želite spektakl ili klasičnu svadbu? Da li želite da priredite iznenađenja ili ne?
 
Budite opušteni na dan svadbe
Nakon velikog truda i vremena koje ste uložili u pripremi, dan svadbe je trenutak kada treba da se opustite i uživate.
izvor: dnevno

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *